Helaas kon onze trouwerij in april niet plaatsvinden. Maar niet getreurd! We hebben een recept met uitleg gemaakt zodat het toch nog een beetje als een feestje voelde.
Ingredienten
voor vier kokosmakronen
- eiwit van een middelgroot ei
- 50g fijne kristalsuiker
- 50g geraspte kokos
- (optioneel) een beetje eetpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop de eiwitten op to een stevig schuim.
- Vouw de suiker en kokos door de eiwitten.
- Doe het mengsel in een steelpan en verhit al roerend 3 minuten op middelhoog vuur. Het mengsel mag niet verkleuren.
- Schep met twee eetlepels, vier bergjes van het kokosmengsel op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Zorg voor minimaal 3 cm afstand tussen de bergjes.
- Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
- Als je de makronen langer wil bewaren, plak dan met behulp van een beetje water, een stukje eetpapier onder de kokosmakroon.